You are currently viewing Dotaknite našu kamenu skulpturu, a vas će dotaknuti moć prirodnih sila

Dotaknite našu kamenu skulpturu, a vas će dotaknuti moć prirodnih sila

Kipar Laconi Carlo Salvatore III sa Sardinije specifičan je i iznimno nadaren umjetnik i dizajner koji je fasciniran razvojem okoliša u odnosu na tehnološku budućnost. Temeljem toga, stvara jedinstvena umjetnička djela, kroz vlastitu, kako je naziva, profesionalnu misiju, kojoj je cilj kroz umjetničko izražavanje povezati naizgled nespojivo – okoliš u netaknutoj ljepoti s tehnologijom koja svakodnevno rapidno napreduje.

Zašto spominjemo ovog posebnog umjetnika? Zato što je njegov rad dio Ville Arkaim, a riječ je o grandioznom kamenu koji se nalazi ispred vile. Arkaim, po kojem je naše zdanje dobilo ime,  arheološka je destinacija na južnom Uralu, koja se u Rusiji smatra posebnim mjestom snage, mjestom koje je pripadalo civilizaciji neke nove duhovnosti, sinkronizirane s energijom Svemira. Kamena skulptura Laconija Salvatorea III simbolizira upravo to jedinstveno mjesto na Uralu koje mnogi pohode u potrazi sa svojom duhovnom istinom, i energijom koja nadilazi ovozemaljska shvaćanja i iskustva. Rad ovoga kipara, općenito možemo reći, bazira se na sjedinjavanju kiparskih instalacija s prirodnim objektima, pa je za Villu Arkaim koristio monumentalni kamen vulkanskog bazalta sa Sardinije. Carlova osnovna ideja u njegovim djelima je pokazati da je kreativnost bila i ostala glavna pokretačka snaga u ljudskoj evoluciji, od arhaičnih spomenika do suvremenih dostignuća znanosti.

I zato, dođite kod nas, opipajte skulpturu, sjedinite se s njezinim jedinstvenim vibracijama, doživite iskustvo kakvo još nikada niste. Neka vas dotakne moć prirodnih sila, jer baš kao što na Uralu možete upijati energiju Svemira iz nekih drugih dimenzija, tako je i naša vila, zajedno sa spektakularnim sardinijskim kamenom, mjesto na kojem ćete pronaći životnu snagu, pozitivnu energiju te izvor kreativnosti.

Leave a Reply